Poslovno savjetovanje

04
U današnjim neizvjesnim vremenima, kada tražimo što više načina za uštedom i posežemo za brojnim mjerama racionalizacije poslovanja, sektor poslovnog savjetovanja pronašao je svoju pravu ulogu i mjesto u životu svake tvrtke. Bez obzira na vrstu djelatnosti svaka bi tvrtka, trebala imati osobu ili službu za poslovno savjetovanje, bilo kao vlastiti tim ili da koristi vanjsku uslugu.
„Ne planirati znači planirati neuspjeh“. (B. Franklin)

Usluge  poslovnog savjetovanja nudimo:

  • kod pokretanja posla (START-UP)
  • financijsko savjetovanje
  • porezno savjetovanje

Naše su  uluge:

  • Izrada poslovnih planova, investicijskih programa, marketing planova
  • Procjene vrijednosti poduzeća
  • Analize poslovanja

Želite pokrenuti vlastiti posao, ali ne znate kako ili ste već krenuli u poslovne vode i treba Vam savjet? Rješite se nedoumice: otvoriti obrt ili d.o.o.?
Obradite nam se s povjerenjem i iskoristite paket promotivnih usluga „TESTIRAJTE SVOJU POSLOVNU IDEJU„!

Zanimljivost: Jeste li znali koja je razlika između poduzetnika i  samozaposlenih?

PODUZETNIK je osnivač i vlasnik poduzeća. U tom poduzeću može raditi i sam, ali najčešće zapošljava druge ljude (stručnjake) koji o samom poslu znaju više od njega samog. Zadatak poduzetnika je voditi svoj biznis, upravljati timom ljudi i ostvariti profit.

SAMOZAPOSLENI sami obavljaju samostalnu djelatnost (npr. odvjetnici, liječnici, stomatolozi, cvjećari, automehaničari, i sl.). Oni su stručnjaci u svom poslu i nositelji poslovne aktivnosti. Ulažu svoj novac i vrijeme, te od toga ostvaruju pristojnu zaradu. (Izvor:  V. Srića – „Život kao igra“)

POREZNO SAVJETOVANJE

Ignorantia iuris nocet. – Nepoznavanje zakona šteti

Ignorantia legis non excusat – Nepoznavanje zakona nije izgovor

Za vas pratimo porezne  propise i zakone vezano za primjenu propisa, naročito Zakona o PDV-u,  Zakona o Porezu na dobit, Zakona o porezu na dohodak, Općeg poreznog zakona i druge propise koji su vezani uz poslovnu problematiku, posebice Zakon o računovodstvu.

FINANCIJSKO  SAVJETOVANJE (IZRADA POSLOVNIH PLANOVA, INVESTICIJSKIH STUDIJA)

Poslovni  plan označava opis poslovne ideje i mjera koje su potrebne za realizaciju posla. Za samog vlasnika / poduzetnika izrada poslovnog plana svakako je poželjan dokument kod pokretanja poslovne djelatnosti kako bi si isti razjasnio poslovnu ideju i to kvalitativno i kvantitativno izrazio u obliku proračunskih tablica. Poslovni plan također je potreban kod pokretanja investicije, a obično ga traži poslovna banka ukoliko od nje tražite kreditna sredstva. Poslovni plan trebao bi dokazati opravdanost vaše investicije i to ne samo s ekonomskog nego i s društveno-gospodarskog aspekta. Ukratko rečeno poslovni plan sadrži deskripciju vaše poslovne ideje  razrađene po elementima (obično se koristi metodologiji  HBOR-a) od podataka o poduzetniku, proizvodu/usluzi, lokaciji, ekološkim aspektima, tehničko-tehnološkim aspektima te ekonomsko financijskim proračunima i analizama opravdanosti ulaganja.

U nastavku teksta je prilog koji prikazuje osnovne stavke poslovnog plana.

PREPORUČENI SADRŽAJ POSLOVNOG PLANA (prema  metodologiji  HBOR-a) do 700.000,00 kuna predračunske vrijednosti ulaganja možete pogledati ovdje.

Investicijska studija izrađuje se za projekte veće od 700.000,00 kuna predračunske vrijednosti ulaganja. Preporučeni sadržaj investicijske studije (prema metodologiji  HBOR-a) možete pogledati ovdje.

PRIJAVITE SE ZA IZRADU POSLOVNOG PLANA ILI INVESTICIJSKE  STUDIJE  OVDJE, ispunite upitnik i pošaljite ga nama.

Vrijeme izrade poslovnog  plana / investicijske studije cca 10–12  dana od zaprimanja kompletno tražene dokumentacije. Poslovni plan izrađuje se u dva primjerka (jedan za Vas, a drugi za potrebe financijske institucije).

IZRADA PROJEKATA I KOMPLETNA PODRŠKA KOD PRIJAVE NA NATJEČAJE ZA DODJELU BESPOVRATNIH  DRŽAVNIH POTPORA, SUBVENCIJA, I SL.  (Ministrstva, HBOR- Hrvatska banka za obnovu i razvitak, HAMAG Invest – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije, Poduzetnički impuls). Kontaktirajte nas za više informacija!

POSREDOVANJE I POMOĆ KOD TRAŽENJA KREDITA

Nudimo vam profesionalno savjetovanje i pomoć u traženju najpovoljnijeg modela financiranja putem kredita temeljeno prema Vašim prihodima i potrebama (obrtna sredstva,  investicije). Surađujemo sa Erste&Steiermarkische bankom, OTP bankom, te Zagrebačkom bankom. Osim navedenih, moguća je suradnja i s bankom koju vi odaberete .

PROCJENE VRIJEDNOSTI PODUZEĆA

  • Za Vaše potrebe,
  • potrebe Vaših poslovnih partera,
  • kod kupovine, pripajanja, preuzimanja društva.